Vermaelen haalt VS niet, meespelen Kompany fifty-fifty

1 juli 2014, 01:04

Dinsdagavond (22.00 uur Nederlandse tijd) strijden België en de Verenigde Staten met elkaar om een plaats in de kwartfinales van het WK. De Rode Duivels kampen in aanloop naar het treffen met Amerika met enige blessurezorgen. Thomas Vermaelen haalt het duel sowieso niet, de kans dat Vincent Kompany meespeelt is fifty-fifty. Dat gaf bondscoach Marc Wilmots aan.

"Thomas haalt de wedstrijd tegen de Amerikanen niet. Hij werkt hard aan zijn terugkeer, maar deze wedstrijd komt te vroeg. Mochten we de volgende ronde halen, dan denk ik dat hij wel inzetbaar is in de kwartfinales", zegt Wilmots, die hoopt dat aanvoerder Kompany wel inzetbaar zal zijn. "De speelkans van Vincent schat ik in op 50 procent. Ik wacht tot dinsdagochtend met het doorhakken van de knoop. Ik zal er zelf nog met Vincent over praten."

Wilmots ziet het duel met de VS met vertrouwen tegemoet. "De groep heeft honger en zal alles doen om te winnen. Er staat een vaste organisatie, we hebben een ploeg die resultaten kan halen. Op het moment dat we er moesten staan, stonden we er", aldus Wilmots volgens Sporza.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen