Chelsea en Atlético Madrid akkoord over Diego Costa

1 juli 2014, 18:40   Bijgewerkt: 1 juli 2014, 18:52

Diego Costa is hard op weg naar Chelsea. De Londense club meldt dinsdag via de officiële kanalen dat ze de afkoopsom in het contract van de Spaanse aanvaller op tafel heeft gelegd, waardoor ze hem kan overnemen van Atlético Madrid. Of Diego Costa en Chelsea al persoonlijk akkoord zijn, is niet bekendgemaakt.

Het lijdt echter geen twijfel of Diego Costa naar Chelsea wil. De goalgetter zei onlangs nog dat hij rekent op een overgang naar Stamford Bridge. "Het staat te gebeuren. Als alles goed gaat, speel ik volgend seizoen voor Chelsea", vertelde hij tegen Goal. "Ik wil al geruime tijd in de Premier League uitkomen. Chelsea is een van de grootste clubs ter wereld."

Diego Costa moet bij Chelsea het spitsenprobleem oplossen. In de ogen van coach José Mourinho kampen The Blues met een gebrek aan scorend vermogen. Met Diego Costa in de gelederen lijkt dat verleden tijd. De Spaanse spits scoorde afgelopen seizoen 27 keer in La Liga en hielp Atlético Madrid daarmee aan de eerste landstitel sinds 1996. Op het WK wist Diego Costa echter niet te overtuigen. De geboren Braziliaan kwam niet één keer tot scoren en mede daardoor werd Spanje al in de poulefase uitgeschakeld, nadat Oranje en Chili te sterk bleken.

Hoeveel de gelimiteerde transfersom in de verbintenis van Diego Costa bedraagt, is niet bekend. Volgens Engelse media gaat het om een bedrag van ongeveer veertig miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen