Wilmots: "Ook tegen Argentinië dominant spelen"

2 juli 2014, 02:00

Marc Wilmots, de bondscoach van België, is een tevreden man. De Rode Duivels kwalificeerden zich dinsdag ten koste van de Verenigde Staten (2-1) voor de kwartfinale van het WK in Brazilië. Wilmots is vooral content met het vertoonde spel van zijn spelers.

"We hebben verdiend gewonnen en de mensen in België kunnen nu vieren", zegt Wilmots bij Sporza. "We wilden de wedstrijd in handen nemen en hebben misschien wel vijftien kansen gecreëerd. Het enige probleem was misschien dat we ze niet hebben afgewerkt. Uit ervaring weet ik dat je dan vaak de deksel op de neus krijgt."

In de verlenging nam België alsnog afstand van Team USA. Wilmots: "We zijn blijven gaan en het was een leuke wedstrijd. Iedereen zal ervan genoten hebben. Het mooiste was de manier waarop we gespeeld hebben. België mag trots zijn op deze spelers."

België speelt zaterdag in de kwartfinale tegen Argentinië. Wilmots wil nu doordrukken. "Ons toernooi is nog niet voorbij", vervolgt hij. "Nu wil ik bij de laatste vier geraken. Ik vind dat je die ambitie moet hebben. We zullen misschien geen favoriet zijn, maar we proberen wel weer om dominant te spelen. Het wordt natuurlijk een andere match. Argentinië heeft meer spelers die het verschil kunnen maken. Het heeft misschien nog niet zo goed gespeeld, maar ze staan er wel. Het is een toernooiploeg. Al ben ik nu nog niet met die match bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen