Nog geen duidelijkheid over opstelling Oranje

2 juli 2014, 17:40

De laatste training van het Nederlands elftal voor vertrek naar Salvador, waar zaterdag de wedstrijd tegen Costa Rica gespeeld wordt, heeft geen duidelijkheid opgeleverd over de vermoedelijke opstelling. Trainer Louis van Gaal liet een partijspel achterwege. Arjen Robben en Wesley Sneijder trainden gedeeltelijk mee.

Oranje trainde woensdag om 11.30 uur lokale tijd, 16.30 uur in Nederland. Ook de geblesseerden Nigel de Jong en Leroy Fer meldden zich aanvankelijk op het veld, maar de twee gingen na een groepsgesprek naar binnen. Fer kwam even later wel weer naar buiten voor wat loopoefeningen, De Jong trainde helemaal niet.

Sneijder werkte de warming-up apart van de groep af, maar sloot tijdens een positiespel wel weer aan bij de rest van de selectie. Bij Robben was dat precies andersom, hij hield de training na een half uur voor gezien.

Tijdens een positiespel wisselden de spelers veelvuldig van hesje, waardoor op basis daarvan weinig conclusies te trekken zijn over de mogelijke basiself tegen Costa Rica. Oranje traint morgen (donderdag) in Salvador achter gesloten deuren, een dag later vindt een laatste oefensessie plaats in de Arena Fonte Nova. Dan wordt mogelijk duidelijk of Van Gaal tegen Costa Rica kiest voor 5-3-2 of 4-3-3 en wie de plek van de geblesseerde De Jong op het middenveld overneemt. Daley Blind lijkt daarvoor de belangrijkste gegadigde. Als Van Gaal vasthoudt aan 5-3-2, zal Bruno Martins Indi vermoedelijk links centraal achterin spelen en start Dirk Kuyt als linksback. Kiest de coach tegen Costa Rica voor een 4-3-3, dan lonkt een basisplaats voor Memphis Depay of Jeremain Lens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen