Zuid-Korea wil toch door met bondscoach Hong

3 juli 2014, 08:17

Het WK liep voor de nationale ploeg van Zuid-Korea uit tot een bittere teleurstelling. Met een laatste plaats in Groep H keerden de Aziaten huiswaarts, waar ze op de Zuid-Koreaanse luchthaven bekogeld werden met snoepgoed. Ondanks de onvrede over de prestaties, wil de voetbalfederatie van Zuid-Korea dat Hong Myung-Bo zal aanblijven als bondscoach.

De Zuid-Koreaanse voetbalbond ziet graag dat Hong tot en met de Azië Cup in januari 2015 aan het roer zal staan. Dit is vrij opmerkelijk, aangezien de bondscoach na het WK-debacle zijn ontslag indiende. Hier ging de bond niet mee akkoord. "Er was veel hoop, maar de prestaties in Brazilië waren slecht. We bieden hier onze excuses voor aan, maar het is niet volledig de verantwoordelijkheid van de coach", aldus Huh Jung-Moo, de voorzitter van de Koreaanse voetbalfederatie.

"Daarom hebben we ervoor gekozen om vertrouwen in Hong te blijven houden. Hij vertelde ons na de wedstrijd tegen België (1-0 verlies, red.) dat hij wilde stoppen, maar wij voelen ons ook verantwoordelijk voor de teleurstellende resultaten. We zijn ervan overtuigd dat hij met de nationale ploeg kan presteren in de Azië Cup."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen