Ghana neemt maatregelen na problemen tijdens WK

3 juli 2014, 14:21

De voetbalbond van Ghana wil voorkomen dat er zich in de toekomst eenzelfde scenario ontvouwt als tijdens het WK in Brazilië. Er ontstonden, tijdens het toernooi, onder meer de nodige problemen omtrent de premies van de spelers. De internationals van The Black Stars staakten wegens het uitblijven van geld, waardoor de Ghanese bond een 'cashvlucht' naar Brazilië stuurde, met meer dan drie miljoen euro aan boord.

Om dit niet nog een keer te laten plaatsvinden, zal de Ghanese bond contracten opstellen, zodat alles duidelijk is voor de spelers. Daarnaast zullen de bonussen middels banktransacties worden uitbetaald. Naast de perikelen rondom de premies waren de prestaties van de Ghanezen ook allesbehalve om over naar huis te schrijven. Het Afrikaanse land eindigde als laatste in een poule met Portugal, Duitsland en de Verenigde Staten. Tenslotte werden Sulley Muntari en Kevin-Prince Boateng wegens wangedrag naar huis gestuurd.

Bondscoach Kwesi Appiah zal vanwege de problemen op het WK een strengere gedragscode invoeren. "Spelers die deel uitmaken van de selectie zullen op voorhand contracten ondertekenen, zodat er geen problemen ontstaan. Bovendien zullen we ervoor zorgen dat een gebrek aan discipline niet meer getolereerd zal worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen