Brood: "Met minder dan promotie neem ik geen genoegen"

3 juli 2014, 16:00

Ruud Brood wacht de klus om NEC binnen een jaar tijd weer terug te brengen in de Eredivisie. De nieuwe coach van de degradant startte afgelopen zondag aan zijn nieuwe uitdaging in Nijmegen. Hij wil dat de Nijmeegse club leert van het afgelopen seizoen en hoopt dat er een frisse wind door Nijmegen zal waaien.

"Er is hier de afgelopen maanden ontzettend veel gebeurd", zegt Brood op het digitale thuis van NEC. "Daar moeten we met zijn allen lering uit trekken en ervoor zorgen dat alle neuzen weer dezelfde richting op komen te staan. Ik wil werken vanuit een goede fundering. Binnen de gehele organisatie gemeenschappelijke uitgangspunten en voorwaarden creëren, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Communicatie is hierbij erg belangrijk. De ontwikkeling hiervan heeft tijd nodig", beseft de opvolger van de ontslagen Anton Janssen.

Over de doelstelling van NEC voor komend seizoen is Brood zeer duidelijk: "Promoveren is de doelstelling voor volgend seizoen, met minder neem ik geen genoegen. In de Jupiler League zullen we met andere omstandigheden te maken krijgen. Tegenstanders spelen vaker opportunistisch voetbal, wij zullen vaker de bal hebben en het spel moeten maken. Uitgangspositie blijft spelen in een 4-3-3 formatie. Ik ben een voorstander van het inbrengen van eigen jeugd, mits het een directe kwaliteitsimpuls geeft aan de selectie", legt de oefenmeester uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen