Heerenveen, PSV en Utrecht boeken oefenzeges

3 juli 2014, 21:26

SC Heerenveen heeft donderdag ook haar derde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in winst omgezet. De Friezen versloegen provinciegenoot Buitenpost met 6-1.

In de eerst helft scoorden Huser en Basacikoglu, in de tweede helft maakten Slagveer (drie) en Wildschut de overige doelpunten. Namens Buitenpost maakte Terpstra het enige doelpunt.

Voor PSV stond vanavond pas de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op de agenda. De Eindhovenaren trapten hun oefencampagne af in Schijndel. De ploeg van trainer Philip Cocu won met 7-1, na een 3-1 ruststand.

Voor rust scoorden Locadia, Maher en nieuwkomer Boljevic namens PSV. Van Eck maakte tussendoor de 1-2 vanaf de strafschopstip. Na rust maakte Locadia ook zijn tweede en derde van de avond. De andere twee doelpunten kwamen op naam van Zanka en debutant Van Vlerken.

Ook FC Utrecht boekte een overwinning. Tegenstander was het Regioteam Utrecht. De Domstedelingen wonnen met 4-2. Markiet, De Kogel, Boymans en Barazite maakten de Utrechtse doelpunten.