Witsel: "Bij België geen sprake van plan-Messi"

Ger
4 juli 2014, 10:34

België staat in de kwartfinale van het WK tegenover Argentinië. Middenvelder Axel Witsel beseft dat de Rode Duivels als underdog aan de wedstrijd zullen beginnen. Toch geeft hij zijn ploeg goede kansen op het bereiken van de laatste vier.

"We bereiden elke wedstrijd op dezelfde manier voor en zijn niet bang. Argentinië is favoriet, maar wij hebben kansen om te winnen. Als we spelen met dezelfde mentaliteit als tegen de VS, is er veel mogelijk", aldus Witsel tegen Sporza. Met Lionel Messi hebben de Argentijnen de beschikking over een superster. "We mogen hem niet individueel aanpakken, maar moeten het in groep doen", stelt Witsel. "Hij kan op elk moment het verschil maken, we mogen hem dus geen ruimte geven en moeten de linies gesloten houden. Maar ik zou niet spreken van een 'plan-Messi'. We spelen tegen Argentinië en dat heeft nog goeie spelers, zoals Di Maria en Higuain."

Witsel wil vooral uitgaan van eigen kracht. "In de groepsfase stonden we tegenover ploegen die heel gesloten speelden en daar hadden we het lastig mee. De VS wilde voetballen en daardoor kregen we ruimte. Ik verwacht dat Argentinië het spel zal willen maken. En dan komt er weer ruimte en wij hebben snelle spelers die daarin kunnen duiken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen