Ruiz: "Duel met Oranje is een finale voor Costa Rica"

Ger
4 juli 2014, 10:49

Bryan Ruiz staat te trappelen om aan de kwartfinale tegen Oranje te beginnen. Voor de aanvaller heeft het duel een speciaal tintje, aangezien hij geruime tijd op de Nederlandse voetbalvelden actief was. Tegen de ploeg van bondscoach Louis van Gaal hoopt Ruiz de WK-droom van zijn land in leven te houden

Voor Costa Rica is het duel met het Nederlands elftal hoe dan ook al historisch. Niet eerder stonden de Centraal-Amerikanen namelijk in de kwartfinale van een mondiale eindronde. De 28-jarige Ruiz heeft bondscoach Jorge Luis Pinto inmiddels bijgepraat over Oranje. De aanvaller speelde de afgelopen maanden op huurbasis voor PSV en kwam daarvoor met succes uit voor FC Twente. "Ik ken veel spelers heel goed, dus ik heb onze coach veel informatie kunnen geven. Voor mij maakt dit de wedstrijd wel extra speciaal. Ik heb geen contact gehad met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, maar op het veld zullen we elkaar begroeten en even bijpraten."

Costa Rica dwong het ticket voor de kwartfinale af door na een strafschoppenserie Griekenland te verslaan. "Dat was de belangrijkste van ons leven, maar nu is dat die tegen Nederland", zegt Ruiz. "Het is als een finale voor ons. We hebben al een geweldig WK achter de rug, maar we willen heel graag in het toernooi blijven. Nederland heeft een geweldige selectie, het is een droom voor iedere speler uit Costa Rica om tegen dit team te mogen spelen. We hebben respect voor Oranje, maar we hebben ook het gevoel dat we van ze kunnen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen