Sabella: "België heeft soort van gouden generatie"

4 juli 2014, 19:04

Argentinië-bondscoach Alejandro Sabella is lovend over België, zaterdag de tegenstander in de kwartfinale van het WK in Brazilië. "Ze hebben nu een soort van gouden generatie", zei de oefenmeester daags voor de wedstrijd op de persconferentie volgens Sporza.

"Heel veel van hun spelers zijn actief in Engeland en Spanje. België heeft een krachtige ploeg. Ze beschikken over veel individueel talent, maar ze kunnen ook enorm goed samenspelen", vervolgt Sabella. Hij is vooral onder de indruk van de Belgische achterhoede, die pas twee tegengoals incasseerde dit WK. "Ze hebben een van de beste keepers ter wereld. Hun verdedigers spelen allemaal bij grote clubs, zoals Bayern München en Manchester City. Dat zegt voldoende."

Argentinië stelt tot dusver teleur wat het spel betreft. "Dit is gewoon een heel moeilijk WK. Ook de kleinere ploegen doen het goed. Het niveau ligt dicht bij elkaar. Daarom hebben we nog niet het gewenste niveau getoond", verklaart Sabella. Toch vertrouwt hij op een goede afloop tegen de Belgen. "Ik weet nog niet honderd procent zeker wie aan de aftrap komt. Ik wacht nog even af of Agüero fit is. Verder dan deze wedstrijd wil ik nog niet kijken. We moeten morgen winnen, maar ik heb hoop, geloof en vertrouwen dat we de laatste vier kunnen bereiken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen