Duitsland eerste halvefinalist na minimale zege op Frankrijk

4 juli 2014, 19:59   Bijgewerkt: 4 juli 2014, 20:05

Duitsland is de eerste halvefinalist van dit WK. Dankzij een heel vroege treffer van verdediger Mats Hummels werd een wankelend Frankrijk verslagen met 1-0. 

Het initiatief kwam meteen van die Mannschaft. Vooral de middenvelders – Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller en Mesut Özil – combineerden snel en wisten telkens de vrije man te vinden. Binnen tien minuten was het dan ook al raak: Hummels, de sterkste man in de laatste linie van Duitsland, kopte zijn ploeg op voorsprong uit een perfecte vrije trap van Kroos. De verdediger van Borussia Dortmund verlengde de bal knap via de onderkant van de lat, maar had ook opvallend weinig last van een half meespringende Raphaël Varane.

In het tweede bedrijf begrepen Les Bleus dat ze meteen weer op zoek moesten gaan naar de gelijkmaker. En dat was te zien. Frankrijk durfde wat meer risico te nemen en probeerde het vooral op snelheid in de counter via Antoine Griezmann en de behendige Mathieu Valbuena. Uit een voorzet was Varane aardig dichtbij. Zijn knappe kopbal van ver werd echter uitstekend gevangen door Neuer. Benzema probeerde het ook nog, uit de draai na een voorzet, maar zijn inzet werd op geweldige wijze geblokt door Hummels.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen