"Oranje niet fantastisch, maar wel moeilijk te verslaan"

4 juli 2014, 20:05

Zoveel kwaliteit als bijvoorbeeld Duitsland, Brazilië en Argentinië heeft Nederland dit WK op papier niet. Dat weet ook Louis van Gaal, de coach van Oranje. Maar door de saamhorigheid binnen de selectie en de manier van spelen, kan zijn ploeg volgens hem wel degelijk een gooi doen naar de wereldtitel.

"Wij hebben altijd gesteld dat we moeilijk verslaanbaar zijn", liet Van Gaal tijdens zijn perspraatje een dag voor de WK-kwartfinale tegen underdog Costa Rica weten. "We zijn geen fantastisch team, maar wel moeilijk te verslaan. Dat is tot dusver ook gebleken en we hopen dit vol te houden tot en met de finale."

"Ik heb altijd gezegd dat niet het beste elftal wint, maar het beste team", vervolgde hij. "Daarmee bedoel ik dat alle 23 spelers aan hetzelfde touwtje moeten trekken. Wij hebben samen één doel, ondersteunen elkaar en geven elkaar complimenten. Dat is het Nederlands elftal, daardoor hebben we deze resultaten kunnen boeken. De schwung zit erin en die zal erin blijven. Ook als we verliezen, blijven we tot de laatste minuut vechten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen