Oranje onderschat Costa Rica niet: "Ons doel is te groot"

4 juli 2014, 21:07

Onderschatting ligt op de loer nu Oranje in de kwartfinale van het WK niet tegen een erkend topland, maar tegen Costa Rica speelt. Op papier ligt de weg naar de halve eindstrijd open voor het Nederlands elftal, maar coach Louis van Gaal is niet bang dat zijn spelers te gemakkelijk over de wedstrijd denken.

"Ik denk niet dat er sprake zal zijn van onderschatting, omdat het doel dat we nastreven veel te hoog en te groot is", verwijst hij naar de wereldtitel die Oranje hier in Brazilië hoopt te pakken. "Voor de spelers is dit het hoogst denkbare podium. Als je hier staat, in een kwartfinale, ga je de tegenstander echt niet onderschatten."

Met Costa Rica treft Oranje volgens Van Gaal een ploeg die qua speelstijl enigszins te vergelijken is met Chili en Mexico, de vorige twee opponenten. Costa Rica speelde de vorige wedstrijden op dit WK in een soort 5-4-1 systeem, met Joel Campbell als enige pure spits. "Er liggen veel overeenkomsten met Mexico en Chili, al zijn de kwaliteiten van de spelers anders. Wat de sterke en zwakke punten van Costa Rica zijn? Dat ga ik natuurlijk niet vertellen, want dan weet hun trainer ook wat ik mijn spelers verteld heb. Dat kan ik dus helaas niet doen."

De suggestie dat Costa Rica geen druk voelt voor deze wedstrijd en daarmee een voordeel heeft ten opzichte van Oranje, wijst Van Gaal van de hand. "Nederlandse media hadden ook niet verwacht dat wij zo ver zouden komen. Dus voor ons zou alles wat we hier bereiken ook al fantastisch moeten zijn. Dat Costa Rica in de media lager ingeschat wordt dan Nederland maakt ons niet uit, dat doen wij niet." Toch heeft Oranje wel degelijk één voordeel, erkent de coach: een stukje ervaring. "We hebben een aantal spelers die eerder op dit podium gespeeld hebben. Dat kan een voordeel zijn, dat moet blijken. Hopelijk zien we dat terug in het resultaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen