"Oranje wat dat betreft misschien wel beste land van WK"

4 juli 2014, 21:37

Louis van Gaal geeft volmondig toe dat het spel van Oranje in balbezit beter kan of moet. De opbouw verloopt soms nog te moeizaam, waardoor de ploeg tegenstanders onvoldoende zijn wil op kan leggen. Maar daar staat tegenover dat een ander deel van het spel dik in orde is, benadrukte de coach vrijdag in Salvador.

"Natuurlijk is het zo dat het spel in balbezit beter kan, dat heb ik ook meerdere keren aangegeven. Maar bij balbezit tegenstander zijn we echt één van de beste landen van dit WK, zo niet dé beste", vindt de coach van het Nederlands elftal. "Daarbij hebben we nog individuele kwaliteit. Daarom zijn we dit WK al zo ver komen."

Een andere kracht van Oranje is dat het tijdens wedstrijden simpel van systeem kan wisselen. Meerdere keren schakelde de ploeg na rust om van 5-3-2 naar 4-3-3, waarna de tegenstander kapot gespeeld kon worden. "De tegenstander moet omschakelen als wij anders gaan spelen. Wij ook, maar bij ons is dat makkelijk omdat 4-3-3 in ons bloed zit. Voor een tegenstander is dat moeilijker. Bovendien kunnen wij door middel van wissels variatie aanbrengen in lengte en creativiteit. Op die manier kan je wel eens wedstrijden omdraaien", weet Van Gaal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen