Feyenoord nipt langs amateurs, Willem II wint ruimer

4 juli 2014, 22:04

Feyenoord heeft zijn tweede oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen met grote moeite gewonnen. De formatie van trainer Fred Rutten zegevierde vrijdag slechts met 1-0 over hoofdklasser VOC.

Ruud Vormer tekende in de dertigste minuut met een afstandsschot voor het enige doelpunt van de avond. Feyenoord ontsnapte in de slotfase tot twee keer toe aan de gelijkmaker, door goed keeperswerk van Ronald Graafland. De Rotterdamse eredivisionist moest het stellen zonder de vijf Oranje-internationals. Wel maakte Graziano Pellè na rust speelminuten. De Italiaanse spits was eerder deze week nog ziek.

Willem II versloeg BD Klasbakkenteam met 7-0. Ali Messaoud was met een hattrick het scherpst in de afwerking. Ook Robbie Haemhouts (2), Terell Ondaan en Norair Mamedov kwamen op het scorebriefje.