Wilmots positief: "Wij kunnen Argentinië pijn doen"

4 juli 2014, 23:56

De WK-kwartfinale tussen Argentinië en België belooft zaterdag een open wedstrijd te worden. De Rode Duivels zullen zich niet terugtrekken tegen de Zuid-Amerikanen, belooft Marc Wilmots. "Wij gaan onze filosofie niet veranderen. Ik wil aanvallend spel brengen. We hebben de kwaliteiten om zelf het spel te maken. We moeten ervoor gaan", zei de bondscoach tegen Sporza.

"Beide ploegen hebben de kwaliteiten om door te stoten. Wij zijn al veel gegroeid in het toernooi en vormen een sterk collectief. Ik wil dat mijn spelers hun winnaarsmentaliteit tonen", vervolgt Wilmots. "Als we er honderd procent voor gaan, kunnen we ook bij verlies met opgeheven hoofd naar huis. Niets moet nog voor ons, maar we hebben wel veel honger "

Wilmots weet wel dat het niet makkelijk zal worden. "Argentinië is een groot voetballand. Dit is voor ons een galawedstrijd. We kunnen morgen geschiedenis schrijven." De oefenmeester vindt dat men zich niet alleen op Lionel Messi moet richten. "Er wordt in de pers heel veel gefocust op Messi. We mogen hem zeker geen ruimte geven. Maar ik heb de partij tegen Zwitserland bekeken en Argentinië is meer dan Messi. Het is een goed team. Toch geven ze ook veel weg. Wij kunnen Argentinië pijn doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen