Neymar breekt ruggenwervel en kan rest WK vergeten

5 juli 2014, 04:14

Enkele uren na de fraaie zege op Colombia heeft Brazilië een enorme dreun te verwerken gekregen. Neymar, de topscorer en blikvanger van de ploeg, blijkt een zware rugblessure te hebben opgelopen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een ruggenwervel gebroken is, waardoor de spits dit WK niet meer in actie kan komen.

Neymar liep zijn blessure in de slotfase van de wedstrijd tegen Colombia op, nadat tegenstander Juan Zuniga zijn knie in de rug van de Braziliaan gezet had. De aanvaller, dit WK al vier keer trefzeker, verliet het veld huilend en per brancard en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat een ruggenwervel van Neymar gebroken is, wat hem zeker enkele weken aan de kant houdt. Een operatie is niet noodzakelijk, maar het is volgens de Braziliaanse teamarts Rodrigo Lasmar uitgesloten dat Neymar dit WK nog in actie komt.

Brazilië speelt dinsdag in de halve finale tegen Duitsland. Naast topscorer Neymar mist de ploeg dan ook aanvoerder Thiago Silva, de verdediger kreeg tegen Colombia tegen zijn tweede gele kaart van het toernooi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen