Oranje-spelers waakzaam: "Moeten honderd procent zijn"

5 juli 2014, 20:04

Met Costa Rica treft Oranje vandaag (zaterdag) in Salvador dé verrassing van dit WK. De ploeg werd kansloos geacht in een groep met voormalig wereldkampioenen Uruguay, Italië en Engeland, maar bleef ongeslagen. Arjen Robben, Wesley Sneijder en Nigel de Jong blikken vooruit op de kwartfinale in de Arena Fonte Nova. "Costa Rica heeft deze plek in de kwartfinale bereikt door met passie en geloof te spelen."

"Costa Rica heeft een erg goed team", zei Arjen Robben in aanloop naar het duel in Salvador. "Dat heeft iedereen kunnen zien. Als je in een moeilijke groep met Italië, Uruguay en Engeland eerste wordt, dan moet je echt wel wat kunnen. Dat had niemand verwacht. Daarom zal het echt niet makkelijk worden voor ons. Maar we zullen er anders aan doen om de halve finale te bereiken. We hebben daar ook veel vertrouwen in."

Spelmaker Wesley Sneijder sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. "Costa Rica is zeker een goed team. Niemand had verwacht dat ze in de kwartfinale van dit wereldkampioenschap zouden staan, maar dat gebeurt niet zomaar. Daarom moeten we echt honderd procent zijn om deze wedstrijd te winnen."

In de groepsfase won Costa Rica van Uruguay (3-1) en Italië (1-0), tegen Engeland bleef het 0-0. In de achtste finale tegen Griekenland kwamen de Midden-Amerikanen met 1-0 voor, na een rode kaart voor Oscar Duarte kwamen de Grieken in blessuretijd langszij. Met tien tegen elf hield Costa Rica stand in de verlenging, waarna het de strafschoppen beter nam. "Costa Rica heeft deze plek in de kwartfinale bereikt door met passie en geloof te spelen", weet Nigel de Jong. "Ze spelen zonder druk. Dit gaat een moeilijke wedstrijd voor ons worden."

Het is voor het eerst dat Nederland en Costa Rica in een interland tegenover elkaar staan. De verwachting is dat Costa Rica aan zal treden in een 5-4-1 formatie, met Johnny Acosta op de plek van de geschorste Duarte. Oranje speelt vermoedelijk in een 3-5-2, met Memphis Depay op links en Dirk Kuyt op rechts.

De wedstrijd tussen Nederland en Costa Rica in Salvador begint om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Vermoedelijke opstellingen

Nederland: Cillessen; Martins Indi, Vlaar, De Vrij; Depay, Wijnaldum, Blind, Sneijder, Kuyt; Van Persie, Robben

Costa Rica: Navas; Diaz, Umaña, Gonzalez, Acosta, Gamboa; Tejeda, Borges, Bolanos, Ruiz; Campbell

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen