Van Gaal wil meer dan doelstelling: "Gaat om wereldtitel"

5 juli 2014, 20:58

Achtereenvolgens Spanje (5-1), Australië (3-2), Chili (2-0) en Mexico (2-1) werden door het Nederlands elftal aan de zegekar gebonden op het WK. In de Itaipava Arena Fonte Nova in Salvador wil Oranje ook korte metten maken met Costa Rica, tot dusver misschien wel dé verrassing van het toernooi.

Bondscoach Louis van Gaal kreeg in aanloop naar het WK te horen dat het behalen van de halve finales de doelstelling was van de KNVB. Een zege op de Costa Ricanen zorgt voor het bewerkstelligen van dit doel, maar Van Gaal wil meer. "Het gaat om de wereldtitel. We moeten alleen Costa Rica nog 'even' verslaan en dan Argentinië en dan staan we in de finale", sprak de bondscoach voor de camera's van de NOS.

Wat in het interview voorafgaand aan de wedstrijd met Van Gaal opviel was dat hij onduidelijk was over de formatie. Hij gaf de namen van de basisopstelling prijs, maar liet niet echt doorschemeren in wat voor systeem Oranje zal spelen. "Je moet maar afwachten hoe we spelen", zei hij.

Om 22.00 uur (Nederlandse tijd) wordt er afgetrapt. Wint Nederland, dan ontmoet het Argentinië in de halve finales. De Argentijnen wonnen eerder op de avond met 1-0 van België.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen