Wilmots ontgoocheld: "Argentinië zeker niet beter"

5 juli 2014, 22:07

De WK-droom van België spatte zaterdagavond uiteen, toen de equipe van bondscoach Marc Wilmots in de kwartfinales van het toernooi in Brazilië met 1-0 ten onder ging tegen Argentinië. Volgens de Rode Duivels was het verlies niet nodig. "Argentinië was niet beter vandaag. Dit is jammer."

"We zijn ontgoocheld. We hadden zeker een kans vandaag, maar details hebben het verschil gemaakt", sprak Wilmots tegen Sporza over het verlies tegen Argentinië. "Die vroege goal was het ideale scenario voor Argentinië", beseft de bondscoach. "Ze konden daardoor nog meer naar achter leunen. Ze zijn vandaag wel geschrokken. Dat zag je ook al aan hun defensieve opstelling. Argentinië was zeker niet beter."

"Wij hebben eigenlijk heel weinig weggegeven, maar we vonden zelf het gaatje niet. Argentinië haalde het tempo helemaal uit de wedstrijd", analyseert Wilmots, die zijn ploeg niets kwalijk nam: "Ik heb na de wedstrijd tegen de spelers gezegd dat ze zichzelf niets mogen verwijten. Wij zijn nog een hele jonge ploeg en hebben ons toch al laten zien op dit WK", stelt de keuzeheer van de Belgen.

België kan volgens Wilmots terugkijken op een prachtig WK: "Dit waren zeven fantastische weken. We hebben het maximale gedaan en op dat vlak kunnen we ons niks verwijten. We kijken nu naar het EK. Tegen dan moeten we leren voetballen tegen een blok zoals dat er vandaag stond", aldus de trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen