Van Gaal: "Beste groep waar ik mee heb samengewerkt"

6 juli 2014, 01:53   Bijgewerkt: 6 juli 2014, 01:59

Voor de derde keer in de historie is het Nederlands elftal erin geslaagd om de halve finales te bereiken op het wereldkampioenschap voetbal. Na vier overwinningen (Spanje, Australië, Chili en Mexico) op rij, rekende Oranje af met Costa Rica. Dit deed het na een strafschoppenserie, waarin Tim Krul de held van Nederland wist te worden, door twee penalty's te stoppen.

Bondscoach Louis van Gaal constateerde tegenover de NOS dat Oranje verreweg het betere van het spel had, maar had er een hard hoofd in nadat vele kansen onbenut werden gelaten. "Ik dacht dat we meer kwaliteit hadden dan Costa Rica, waardoor we de tegenstander met drie spitsen meer pijn zouden kunnen doen. We hebben veel kansen gecreëerd, maar hebben ze geen pijn gedaan. Dan is het meestal zo dat de ploeg die de kansen mist ook de penalty's verliest. Dat is zeker door mijn hoofd gegaan", geeft Van Gaal toe.

Het feit dat Oranje uiteindelijk aan het langste einde wist te trekken, wijt Van Gaal aan de mentaliteit van de selectie. "Die groep is geweldig. Het is de beste groep waarmee ik samengewerkt heb, in de zin van teamspirit, geloof en overtuiging. Dat is gewoon zo. Dat merkten we al in de eerste week. Ook de Promesjes en de Boëtiusjes trainden toen top", zegt de bondscoach.

"Het is ongelooflijk hoe snel dit een groep is geworden", vervolgt de trotse bondscoach. "En hoe de overtuiging leeft. De manier waarop die penalty's werden genomen was echt met veel overtuiging. We hebben er ook op geoefend. Ik geloof in het feit dat als je jouw schot automatiseert, dat het dan veel gemakkelijker gaat. Als je weet in welke hoek je gaat schieten, dan kan je jezelf daar op focussen."

De conclusie van de dag is dat Oranje het weer heeft geflikt. De finale in het Maracanã-stadion komt zodoende erg dichtbij. "We spelen gewoon goed", zegt Van Gaal nuchter. "Het doel van de KNVB is behaald en daar ben ik blij om, maar het doel van ons is wat anders. Wij hebben een hoger doel", glimlacht Van Gaal, die het nu met Oranje tegen Argentinië opneemt: "Daar hebben we wel kansen tegen", denkt de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen