Cillessen zegt sorry: "Wissel viel me rauw op mijn dak"

6 juli 2014, 02:29

Hij was de eerste die, nadat Tim Krul de beslissende penalty van Costa Rica gestopt had, richting zijn collega-keeper rende. Maar toch vocht Jasper Cillessen na afloop van de wedstrijd tegen gemengde emoties. Natuurlijk had hij zelf ook dolgraag de held van Oranje willen zijn, maar hij kreeg daar niet de kans voor.

Cillessen wist niet dat hij gewisseld zou worden, als het duel uit zou draaien op strafschoppen. "Dat is mij niet verteld", sprak de keeper, die in zijn profloopbaan nog nooit een penalty stopte. Vlak nadat hij een enorme kans van Costa Rica op de 0-1 stopte, werd hij gewisseld. Nadat hij het veld verlaten had, trapte de Ajacied een paar bidonnen omver en nam hij woedend plaats in de dug-out. "Daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden. Dat heb ik al gedaan aan Frans Hoek en zal ik zo nog aan de hele groep doen."

"Ik zag Tim Krul wel warmlopen, maar ik ging er vanuit dat het uit voorzorg was. Zodat hij er snel in kon, als mij iets zou overkomen", vervolgt hij. "Daarom viel de wissel mij een beetje rauw op mijn dak. Ik moest even reageren, de frustratie moest eruit. Ik had het gevoel dat ik de ploeg er ook doorheen kon slepen."

Het tekende de sportman Cillessen dat hij na de beslissende penalty direct naar Krul rende om feest te vieren. "Het heeft goed uitgepakt, dus het was een geweldige wissel. We doen het als team, dus is het logisch dat ik blij was." Om er met een klein stemmetje aan toe te voegen: "Maar ik had zelf ook zo belangrijk willen zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen