Van Persie: "Die bal moest er gewoon in"

6 juli 2014, 02:39

Robin van Persie zette Oranje in de penaltyserie tegen Costa Rica op het goede spoor. De aanvoerder benutte de eerste strafschop van Nederland, nadat Celso Borges de Midden-Amerikanen op 0-1 gezet had.

"Er is een hele hoop gebeurd", zegt Van Persie tegen onder meer FCUpdate.nl over de wedstrijd tegen Costa Rica. "Ik moet alles nog een plekje geven. Hoe ik mezelf voorbereidde op de strafschop? Ik zonderde me af, dat moet op zo'n moment. Ondanks alles wat er in de wedstrijd gebeurd is, moest die bal er gewoon in. En uiteindelijk gingen alle strafschoppen van ons er feilloos in. Dat is misschien ook een stukje ervaring."

Van Persie wist, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Jasper Cillessen, dat Tim Krul bij een eventuele penaltyserie in de ploeg zou komen. "Ja. Ik ken hem al een tijdje en weet dat hij fantastisch reageert. Hij wacht tot het laatste moment en gaat er dan vol voor. Als je ziet hoe het uitpakt, is het natuurlijk een fantastische wissel geweest."

Zelf speelde Van Persie, ondanks zijn benutte strafschop, ongelukkig. Hij stond vaak buitenspel en miste een paar goede kansen. Daar wil hij echter niet te veel woorden aan vuil maken. "Wat ik mezelf verwijt? Niets."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen