Bijna 7,5 miljoen thuiskijkers voor Oranje

6 juli 2014, 09:24

Bijna 7,5 miljoen mensen hebben zaterdag thuis gezien hoe Oranje in een thriller tegen Costa Rica de halve finale van het WK bereikte. Uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat 7.424.000 thuiskijkers hebben afgestemd op Nederland 1, de zender waarop te zien was hoe het Nederlands elftal na strafschoppen zegevierde over de Costa Ricanen.

In werkelijkheid zal het aantal kijkers hoger liggen, omdat de mensen die op openbare gelegenheden, zoals pleinen en kroegen, hebben gekeken niet zijn meegenomen in het onderzoek. Datzelfde geldt voor belangstellenden die de wedstrijd via een buitenlandse zender, het Belgische Canvas bijvoorbeeld, hebben gevolgd.

Nederland - Costa Rica is het best bekeken programma van zaterdag 5 juli. De na- en voorbeschouwing werden tweede en derde, met respectievelijk 6.960.000 en 5.660.000 kijkers. De kwartfinale tussen Argentinië en België (1-0), die eerder op de dag werd gespeeld, kon rekenen op 4.243.000 thuiskijkers en werd daarmee vierde.

De Argentijnen zijn in de halve finale de tegenstander van Oranje. Duitsland en gastland Brazilië strijden om de andere finaleplaats. Die landen speelden zich vrijdag al bij de laatste vier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen