Wilmots blikt terug: "Mooi voetbal is efficiënt zijn"

6 juli 2014, 19:52

Marc Wilmots, bondscoach van de Belgische nationale ploeg, blikte zondag terug op het WK van onze Zuiderburen. België werd zaterdag uitgeschakeld na een 0-1 nederlaag tegen Argentinië, in de kwartfinales.

"Natuurlijk waren we gisteren ontgoocheld na de wedstrijd. We waren zo dicht bij de halve finales en dat tegen een groot voetballand. Argentinië was te pakken, maar je verliest en komt weer uit bij de waarheid van het voetbal. Wat is mooi voetbal? Efficiënt zijn. Dat heb ik in de eerste ronde ook al gezegd. Argentinië heeft heel veel métier, meer dan wij. Ze breken het tempo met kleine foutjes en leggen de match stil met allerlei trucjes. Zij gaan door, dus moeten wij hen feliciteren."

Ook keek Wilmots alvast naar de toekomst van de Rode Duivels. "Het is moeilijk te zeggen wat we in de nabije toekomst kunnen verwachten. We willen uiteraard alle wedstrijden winnen, maar nu komt er een moeilijke fase. Bijna 40% van mijn spelersgroep was immers geen basisspeler bij zijn club en in september moeten er belangrijke keuzes gemaakt worden. Ik heb geen kern van 60 of 70 spelers en heb iedereen nodig, het is voor de toekomst van de nationale ploeg dus heel belangrijk wat er in september gebeurt. Toch ben ik liever ambitieus dan te zeggen dat ik blij ben met de kwalificatie. Ik mik dus op een halve finale op het EK. Dat moet de doelstelling zijn met deze jonge generatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen