KNVB: "Hulde aan Oranje, Van Gaal en technische staf"

6 juli 2014, 23:02

Oranje heeft met het bereiken van de halve finales op het WK voldaan aan de doelstelling. Bert Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, is blij verrast. "Voorafgaand aan dit toernooi vonden we het al knap als we de groepsfase zouden overleven. Hulde aan Oranje, Louis van Gaal en de rest van de technische staf. Dit is een fantastische prestatie."

Hoewel de resultaten goed zijn, klinkt er ook kritiek op het spel van Oranje. De 'Hollandse School' zou volgens sceptici overboord zijn gegooid. De KNVB werd zelfs aangespoord in te grijpen. "Ik kan en mag me niet bemoeien met de speelwijze. We moeten ook realistisch zijn. De wereld om ons heen verandert. We leven niet meer in de romantiek van 1974."

Van Oostveen vindt wel dat het Nederlands elftal moet blijven vernieuwen. "De prestaties zijn fantastisch, maar we moeten oppassen dat we ons niet in slaap laten sussen. "Je ziet dat landen als Costa Rica en Algerije met beperkte middelen langzaam maar zeker langszij komen. Veel kennis wordt tegenwoordig platweg verkocht. Het is geen raketwetenschap. Je zult als bond bezig moeten blijven om ervoor te zorgen dat je geen last hebt van de wet op de remmende voorsprong."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen