Cruijff prijst Van Gaal: "Genoten van keeperswissel"

Ger
7 juli 2014, 09:29

Johan Cruijff heeft genoten van de wissel die bondscoach Louis van Gaal op het WK uitvoerde tegen Costa Rica. Met Tim Krul voor Jasper Cillessen trok het Nederlands elftal in de kwartfinale alsnog aan het langste eind. De doelman van Newcastle United werd in de penaltyserie de held van Oranje door twee pingels te stoppen.

"Eerst een felicitatie aan Oranje, dat Nederland weer aan de wereldtop terug heeft gebracht. Die stijging van de vijftiende naar de vijfde plaats op de FIFA-wereldranglijst mag dan onbelangrijk lijken, dat is het niet. Wat dat betreft is het WK nu al geslaagd", schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Wat de wedstrijd tegen Costa Rica betreft, heb ik vooral genoten van de keeperswissel. Ik had al zo'n voorgevoel toen er niet meer gewisseld werd, terwijl de wedstrijd daar wel om vroeg. Dat kon maar één reden hebben. Ik vond het in ieder geval prachtig. Dit zijn dingen waar ik van hou."

"Het gaat er niet eens om dat Cillessen of Krul beter is, zolang de tegenpartij maar denkt dat er een wereldkeeper het veld in kom", aldus Cruijff. "Zeker in de wetenschap dat Costa Rica tegen Griekenland vijf schitterende strafschoppen had genomen. Die kwaliteit moet je aan zien te tasten. Met twee uur voetbal in de benen zijn spelers op dat moment gevoeliger voor dit soort psychologische trucjes. Ik heb thuis op de bank zitten te genieten."

Cruijff vindt dat Oranje een echt team is geworden, met als aantekening dat het voetbal niet altijd even goed is. Hij geniet in dat opzicht meer van Duitsland. "De passing, het vrijlopen, positiespel en de manier waarop de doelman wordt gebruikt, qua voetbal steken ze er bovenuit. Daarom ben ik ook benieuwd naar Brazilië-Duitsland. Voor het voetbal hoop ik dat de Duitsers doorgaan, juist omdat de Brazilianen het vertikken om beter te voetballen dan ze nu doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen