Bayern hofleverancier halve finales, Feyenoord tweede

Ger
7 juli 2014, 16:35

Bayern München is tijdens de halve finales van het WK het beste vertegenwoordigd. Van alle spelers die nu nog op het toernooi actief zijn, staan er negen onder contract bij de kampioen van de Bundesliga. Feyenoord is de nummer twee op de lijst, met vijf spelers in Brazilië.

Arjen Robben vormt de Nederlandse 'troef' van Bayern op het WK. Bij Brazilië loopt er met Dante nog een speler van de Duitse topclub rond. Uiteraard zijn de meeste internationals van Bayern terug te vinden in de selectie van de Mannschaft. Bondscoach Joachim Löw selecteerde Jérôme Boateng, Mario Götze, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger, Manuel Neuer, Toni Kroos en Philipp Lahm.

Feyenoord heeft - evenals Chelsea - met vijf spelers ook nog steeds een royale afvaardiging op het WK. Alle spelers maken deel uit van het keurkorps van Oranje: Terence Kongolo, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie. Van Ajax maken Joël Veltman, Jasper Cillessen en Daley Blind nog kans op de wereldtitel. PSV heeft Memphis Depay en Georginio Wijnaldum present in de Nederlandse selectie.

Naast de eerste plaats van Bayern gaat de Bundesliga aan kop van het lijstje met de spelers per competitie op het WK. In totaal staan 21 internationals onder contact bij Duitse clubs. De Premier League volgt met achttien en de Serie A is derde met dertien spelers. De Eredivisie komt uit op tien spelers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen