De Boer wil meer spektakel met Ajax: "Aantrekkelijker spelen"

7 juli 2014, 20:37   Bijgewerkt: 7 juli 2014, 20:56

Frank de Boer wil met Ajax komend seizoen het publiek meer gaan vermaken. De oefenmeester van de landskampioen stelt zichzelf en de selectie het doel om aanvallender te gaan spelen dan de afgelopen jaren.

De Boer werd met Ajax de afgelopen vier seizoen kampioen van de Eredivisie, maar ziet nog genoeg ruimte voor verbetering. "De voorwaarden moeten worden geschapen om aantrekkelijker te gaan voetballen", vertelt de coach aan het AD. "Nog meer naar voren spelen, dominanter zijn in het positiespel. Meer spektakel. Daar hebben we de spelers voor. Dat is waar Ajax voor staat."

Afgelopen week was De Boer met Ajax op trainingskamp in Oostenrijk. De keuzeheer maakte daar duidelijke afspraken met zijn selectie. "Ik ga meer eisen van de spelers. Zij moeten beseffen dat er meer van hen verwacht wordt. Onderling kunnen zij elkaar ook aanspreken op gedrag en kernwaarden. De meesten hebben nu een heel jaar in de Eredivisie gespeeld, zes wedstrijden Champions League. Dan moet je stappen maken."

Ajax hoopt komend seizoen te overwinteren in de Champions League, maar wil ook historie schrijven met de vijfde titel op rij. Dat liet De Boer in Oostenrijk weten aan zijn manschappen. "Zij kunnen de spelers zijn die ervoor hebben gezorgd dat Ajax voor de vijfde keer op rij kampioen wordt. Dat maakt geschiedenis zo mooi."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen