Voetbalwereld rouwt om overlijden Di Stefano: "Beste aller tijden"

7 juli 2014, 22:43   Bijgewerkt: 8 juli 2014, 01:59

Het nieuws dat Alfredo Di Stefano op 88-jarige leeftijd is overleden, is als een bom ingeslagen in de voetbalwereld. Real Madrid, de club waar Di Stefano erevoorzitter was, belegde maandagavond een speciale ontmoeting waarop voorzitter Florentino Pérez lovende woorden sprak over de oud-voetballer. Ook onder meer Cristiano Ronaldo, Johan Cruyff en Lionel Messi hebben inmiddels gereageerd op het trieste nieuws. Een overzicht.

Di Stefano stierf maandag in een ziekenhuis in Madrid nadat hij zaterdag een hartaanval opliep. Daarna raakte hij in coma, waaruit hij niet meer ontwaakte. "Vandaag is een dag van absolute triestheid voor Real Madrid, en ook voor de hele voetbalwereld", sprak Real-preses Pérez. "Di Stefano was de belangrijkste speler in de geschiedenis van Real en de beste speler aller tijden."

"Alfredo Di Stefano is Real Madrid", vervolgde Pérez. "Hij was in staat om de passie voor Real Madrid overal ter wereld aan te wakkeren. We vertellen nieuwe generaties over een voetballer die alles kon. Alfredo Di Stefano, erelid, Real Madrid zal u nooit vergeten."

Ook Cristiano Ronaldo, sterspeler van De Koninklijke, is in diepe rouw. "Het is een verschrikkelijke dag", liet hij weten. "Voor mij en voor de hele voetbalwereld. Meneer Alfredo is niet meer, maar zijn spirit zal blijven bestaan. Hij zal voortleven in onze harten, omdat legendes nooit sterven. Bedankt voor alles en rust zacht, grote meester." Doelman Iker Casillas sloot zich aan bij de woorden van Ronaldo. "Alfredo, je was de grootste van allemaal en een clublegende van Real Madrid. Je zult nooit vergeten worden, meester."

Ook uit het kamp van FC Barcelona werd massaal gereageerd op het overlijden van de voormalig topvoetballer. "We verliezen één van de grootste voetballers aller tijden", plaatste Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu op Twitter. "Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en Real Madrid.

"Ik heb jarenlang een goede relatie met Alfredo Di Stefano genoten", liet Johan Cruyff weten. "We verliezen een geweldig mens en een geweldige voetballer. Rust zacht."

Ook Lionel Messi zei met zijn gedachten bij Alfredo Di Stefano te zitten. "Hij blijft altijd bestaan", zegt de aanvaller van Barcelona en Argentinië. "Een legende, zowel op het veld als daarbuiten. Ik wens zijn familie en de mensen die dichtbij hem stonden het allerbeste."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen