Luiz aanvoerder Brazilië tegen Duitsland: "Ben er klaar voor"

7 juli 2014, 23:36

Bij afwezigheid van Thiago Silva draagt David Luiz morgen (dinsdag) tegen Duitsland de aanvoerdersband van Brazilië. De verdediger zegt er klaar voor te zijn en stelt dat de Braziliaanse selectie gemakkelijk te leiden is.

"Ik ben er klaar voor", zegt Luiz, die in de kwartfinale van het WK nog belangrijk was met een doelpunt tegen Colombia. "Ik ben al een tijdje vice-aanvoerder. Dit is geen moeilijke selectie om te leiden. Niemand van onze spelers loopt naast zijn schoenen, dus dat zal allemaal wel goed gaan."

Luiz krijgt steun van aanvaller Hulk. "David is een bijzonder persoon", zegt de buitenspeler van Zenit Sint Petersburg. "Hij is bijzonder zorgzaam en oplettend, tegenover wie dan ook. Zulke mensen kom je niet elke dag tegen. Hij vormt met Thiago Silva het beste verdedigingscentrum ter wereld. Dat kan de hele wereld zien, maar als ploeggenoten zien we ook zijn karakter en David is een geweldig persoon."

Thiago Silva ontbreekt in de clash in de halve finale door een schorsing na een gele kaart in de kwartfinale. De Braziliaanse voetbalbond ging nog in beroep tegen de schorsing, maar kreeg nul op het rekest van de FIFA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen