Van Gaal vecht in São Paulo tegen pottenkijkers

8 juli 2014, 01:50

Louis van Gaal doet er alles aan om zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Argentinië geheim te houden. Naast de besloten training van maandag, wordt ook de oefensessie van dinsdag voor een groot deel achter gesloten deuren afgewerkt. Media zijn alleen het eerste kwartier welkom, zo laat de KNVB weten.

Oranje traint dinsdag niet in de Arena Corinthians, waar de wedstrijd gespeeld wordt, maar in het Estádio Paulo Machado de Carvalho. De oefensessie begint om 11.30 uur lokale tijd, het is dan 16.30 uur in Nederland. Journalisten mogen een kwartier kijken, daarna moet iedereen weg. De kans is groot dat Oranje in dat ene kwartier alleen een warming-up afwerkt, pas daarna zal vermoedelijk een partijspel worden gespeeld waarbij de vermoedelijke basisformatie duidelijk wordt. Door journalisten na een kwartier het stadion uit te werken, wil Van Gaal voorkomen dat zijn beoogde tactiek eerder dan gewenst uitlekt naar het Argentijnse kamp.

Het is voor het eerst dit WK dat Oranje een dag voor een wedstrijd deels besloten traint. Onduidelijk is nog of Ron Vlaar de wedstrijd tegen Argentinië haalt, de verdediger kampt met een lichte knieblessure.

Dinsdag om 14.00 uur lokale tijd, 19.00 uur in Nederland, geeft Van Gaal een persconferentie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen