Löw heeft vertrouwen: "Zijn gegroeid in het toernooi"

8 juli 2014, 11:20

Vanavond (22.00 uur) wordt de eerste halve finale van het WK in Brazilië gespeeld. Voetbalgrootmachten Brazilië en Duitsland ontmoeten elkaar in het Estádio Governador Magalhães Pinto in Belo Horizonte. Joachim Löw, de bondscoach van de Duitsers, ziet de clash met vertrouwen tegemoet.

"We weten hoe sterk Brazilië is", sprak Löw in aanloop naar de kraker op een persconferentie. "Ze zijn vanaf het begin van het toernooi de grote favoriet geweest. De spelers zijn buitengewoon goed omgegaan met deze rol. Ze hebben tijdens de Confederations Cup al laten zien dat de hoogespannen verwachtingen ze alleen maar beter maken. Ze kunnen goed omgaan met de druk", vindt de bondscoach van Duitsland.

Over hoge verwachtingen heeft Duitsland ook niet te klagen. Die Mannschaft wist een pitte groep als winnaar af te sluiten en ging vervolgens tegen koste van Algerije en Frankrijk door naar de halve eindstrijd. "We hebben veel zelfvertrouwen en zijn gegroeid in het toernooi. We stippelen een goed plan uit tegen Brazilië. De kansen zijn gelijk, de wedstrijd zal beslist worden door details", denkt Löw.

Duitsland beschikt tegen de Brazilianen over een geheel fitte, terwijl het gastland enigszins gehavend is. Met Neymar (gebroken rugwervel) en Thiago Silva mist Brazilië twee sterkhouders.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen