"Zijn Neymar dankbaar, maar de rest moet het nu doen"

8 juli 2014, 11:33

Heel de wereld, in het bijzonder heel Brazilië, is in afwachting van de eerste halve finale van het WK van vanavond (dinsdag). Het gastland, op voorhand bestempeld als dé favoriet van het toernooi, krijgt de lastige opdracht om af te rekenen met Duitsland. Dat moet de Selecão niet alleen zonder de geschorste Thiago Silva, maar ook met de geblesseerde sterspeler Neymar zien te doen.

Luiz Felipe Scolari, de bondscoach van de Brazilianen, is ervan overtuigd dat zijn ploeg het karwei ook zonder het belangrijke tweetal kan klaren. "Neymar is niet beschikbaar, maar we hebben 22 andere spelers die zorgvuldig geselecteerd zijn. Ook deze spelers zijn speciaal. We hebben een plan en willen de stap naar de finale in eigen land maken", stelt de Braziliaanse bondscoach.

De blessure van Neymar doet Brazilië wel pijn, geeft Scolari aan. "Neymar heeft veel voor ons opgeofferd. Hij heeft zijn werk gedaan. Zijn blessure was een ferme dreun voor ons, maar we hebben dat achter ons gelaten. We zijn verder gegaan. Hij heeft de spelers toegesproken en die voelden zich daar beter door. We zijn hem dankbaar, maar nu moet de rest het doen."

De confrontatie tussen Brazilië en Duitsland wordt om 22.00 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt in het Estádio Governador Magalhães Pinto in Belo Horizonte.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen