Van Hanegem wil Europese finale: "Tijd voor revanche"

8 juli 2014, 13:08

Brazilië en Duitsland zullen vanavond (22.00 uur) uitmaken welk land een finaleplaats zal grijpen op het WK. Woensdag strijden Nederland en Argentinië om het andere ticket voor de eindstrijd in  Brazilië. Willem van Hanegem heeft een mooi scenario in gedachten. Hij wil een confrontatie tussen Nederland en Duitsland zien in de finale.

"Het is tijd voor revanche", zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. De Kromme vreest Brazilië, ondanks de blessure van Neymar. "Ondanks alles vinden de kenners ook dat de Goddelijke Kanaries beter gemeden kunnen worden. Laatste minuut. Stand 0-0. Corner voor Brazilië. Geduw en getrek voor de neus van Cillessen. Hulk valt. Strafschop. Nee, doe dan maar een finale die we ook echt kunnen winnen", aldus het Nederlandse icoon.

Van Hanegem is niet al te positief over de Brazilianen, in het bijzonder over David Luiz en bondscoach Luiz Felipe Scolari. "Die Luiz probeert de bekkentrekker van het toernooi te worden. Ik vind Scolari verschrikkelijk. Hij kan gewoon geen Braziliaan zijn. Echte Brazilianen houden van voetbal en van elk veld pluk je betere spelers dan de gasten die hij nu opstelt. Maar dat interesseert die Scolari waarschijnlijk niet eens, want hij is alleen aangesteld om wereldkampioen te worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen