Cocu: "Depay moet nog zeker een jaar bij PSV blijven"

8 juli 2014, 13:41

Het WK is het meest geschikte podium om je als speler in de kijker van andere clubs te spelen. Memphis Depay heeft het decor aangegrepen om zijn kwaliteiten aan de hele wereld te laten zien. De twintigjarig PSV'er maakte, vooral in de wedstrijden waarin hij als invaller binnen de lijnen kwam, furore. Ondanks de sterke optredens in Brazilië verwacht PSV-coach Phillip Cocu dat de aanvaller in Eindhoven blijft spelen.

Depay onderscheidde zich tot dusver op het WK met fraaie en dreigende acties, een assist en twee doelpunten (tegen Australië en Chili). De potentie van de aanvaller is menig club niet onopgemerkt gebleven. "Maar er heeft niemand contact opgenomen", stelt Cocu tegen Voetbal International. "En hij heeft hier nog een contract (tot medio 2017, red.), dus we moeten niet op de zaken vooruitlopen."

In aanloop naar het WK heeft Cocu een onderhoud met Depay gehad. De trainer zei hem dat hij nog niet klaar is bij PSV: "Ik heb Memphis laten weten dat het voor hem goed zou zijn als hij nog een jaar blijft. Hij heeft pas één volledig seizoen achter de rug. Ik denk dat je een bepaalde basis nodig hebt om de volgende stap te kunnen zetten. Dat staat los van de kwaliteiten die iemand heeft. Daarom moet hij nog zeker een jaar bij PSV blijven. Er is nog geen concrete belangstelling, dus ik ga ervan uit dat hij zich straks weer hier zal melden", benadrukt Cocu.

Wanneer Depay zich precies weer meldt bij de club uit de lichtstad, is nog niet bekend. "De intentie is maximale rust, maar we hebben natuurlijk ook met de clubbelangen te maken. We zullen een goede afweging maken. Dat hebben we ook gedaan met Santiago Arias (met Colombia in de kwartfinale uitgeschakeld, red.). Je kijkt hoeveel ze gespeeld hebben en aan de hand daarvan bepalen we de rustperiode", geeft Cocu aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen