FC Groningen: focus op Europa en selectie 'op sterkte'

8 juli 2014, 14:51

Alle ogen zijn in Nederland gericht op het WK in Brazilië, maar bij FC Groningen ligt de focus ook al op de voorronde van de Europa League. "Hoewel het WK in Brazilië de ontknoping nadert en het Nederlands elftal nog altijd in de race is om de wereldtitel, hebben we in Groningen ook langzaam maar zeker Europese kriebels", stelt algemeen directeur Hans Nijland op de officiële clubsite.

"Donderdagavond weten we definitief waar ons Europees avontuur dit seizoen begint", zegt Nijland op het digitale thuis van Groningen. Dit wordt zeer waarschijnlijk Aberdeen, aangezien de Schotten het eerste duel met Daugava Riga, de andere mogelijke opponent van Groningen, met 5-0 wonnen. "Donderdagavond zullen hoofdtrainer Erwin van de Looi en zijn rechterhand Dick Lukkien in Riga op de tribune zitten om de Europese tegenstander te bekijken. Vorige week al zagen beloftencoach Paul Raveneau en teammanager Bas Roorda voor de eerste keer onze mogelijke tegenstanders in de Europa League aan het werk."

Als het aan Nijland ligt, dan wordt de huidige selectie intact gehouden. "Met het aantrekken van verdediger Martijn van der Laan hebben wij onze selectie op sterkte. Indien er geen zogenaamde sterkhouders meer vertrekken, is de groep van hoofdtrainer Erwin van de Looi wat ons betreft compleet", aldus de Groningen-directeur, die afgelopen weekend een tweede bod van Sporting Lissabon op Filip Kostic naast zich neer legde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen