"Verdediging én middenveld moeten Messi in sandwich nemen"

8 juli 2014, 15:29

Veel mensen stellen in aanloop naar de halve finale van het WK tussen Nederland en Argentinië dat de tegenstander van Oranje afhankelijk is van één man: Lionel Messi. Aad de Mos weet wat het strijdplan van Nederland moet zijn, om de sterspeler af te stoppen. "Dat is niet zo moeilijk."

"De verdediging én het middenveld van Nederland moeten Messi in de sandwich nemen. Zij moeten zorgen dat de aanvoer geblokkeerd wordt", stelt De Mos in gesprek met de NOS. Volgens de oud-trainer gaat Oranje teruggrijpen naar het systeem van de eerste WK-wedstrijden. "Jasper Cillessen staat op het doel, Dirk Kuijt en Daley Blind op de flanken en in het centrum van de verdediging de vaste drie: Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. Georginio Wijnaldum en Jonathan de Guzman - of Nigel de Jong als hij fit is - staan met Wesley Sneijder op het middenveld en Arjen Robben en Robin van Persie opereren in de voorhoede."

Wordt deze formatie gekoppeld aan het afstoppen van Messi, dan ziet De Mos het als volgt voor zich: "Sneijder, De Guzman en Wijnaldum moeten Messi in de sandwich nemen. Ik bedoel daarmee dat de Argentijnen niet de mogelijkheid moeten krijgen dat Messi kan worden aangespeeld. Zolang Messi niet aan de bal komt, is 80 % van het probleem al opgelost. Het wordt denk ik met name de taak van Sneijder om de passlijn te blokkeren. Zie het als voorzorgsmaatregelen. Als je je insmeert tegen de zon, verbrand je ook niet", aldus De Mos.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen