Voormalig supertalent Adu: "Ik kan nog steeds slagen"

8 juli 2014, 16:02

Hij werd een aantal jaren geleden geïntroduceerd als een megatalent, maar Freddy Adu heeft de hooggespannen verwachtingen nooit kunnen waarmaken. Nadat buitenlandse avonturen bij Benfica, AS Monaco, Belenenses, Aris Saloniki en het Turkse Rizespor mislukten, wil de Amerikaan zijn kans grijpen bij AZ, waar hij momenteel op proef is.

Met een status als supertalent verkaste Adu tien jaar geleden naar Europa. De aanvaller stelt dat het daarna mis ging. "Ik was een kind. Ik wist niet te handelen naar de wetten van de topsport. De verwachtingen waren immens en die heb ik niet waar kunnen maken", aldus Adu tegen de NOS. Na zijn vetrek bij de Braziliaanse club Bahia zit het voormalig talent zonder club.

Bij AZ hoopt Adu in de voetsporen te kunnen treden van Jozy Altidore, die in Alkmaar een transfer naar Premier League-club Sunderland af wist te dwingen. Adu heeft er, ondanks de mislukte jaren, vertrouwen in. "Ik geloof nog steeds dat ik kan slagen als voetballer. Ik ben tenslotte nog maar 25 jaar. Earnest Stewart (technisch directeur bij AZ, red.) weet dat ik het kan. En als dit avontuur mislukt, ach dan komt er wel weer wat anders."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen