Duitsland heeft dé kans op revanche tegen Brazilië

8 juli 2014, 17:19   Bijgewerkt: 8 juli 2014, 20:14

Vanavond (dinsdag) strijden Brazilië en Duitsland om een ticket voor de WK-finale in het imponerende Maracaña-stadion. De Brazilianen leken in aanloop naar het WK dé favoriet te zijn om de WK-trofee in de wacht te slepen, maar hebben de nodige tegenslagen te verwerken gekregen. De Goddelijke Kanaries moeten het in de halve eindstrijd stellen zonder sterspeler Neymar (gebroken rugwervel) en rots in de branding Thiago Silva (geschorst). Het is voor Duitsland de optimale kans om revanche te nemen op de Brazilianen.

Absenten tasten favorietenstatus van Brazilië aan

Had een willekeurige Braziliaan gevraagd welke speler van de Selecão niet geblesseerd zou mogen raken tijdens het WK, dan zouden ze allemaal resoluut Neymar hebben geantwoord. De aanvaller van FC Barcelona maakte niet alleen vier doelpunten, maar zorgde ook verreweg voor de meeste dreiging. Brazilië werd in het verleden gekenmerkt door het veelgeprezen 'samba-voetbal', maar lijkt het spelletje dit toernooi, met bondscoach Luiz Felipe Scolari aan het roer, zakelijker te benaderen. Dit gaat niet op voor Neymar, aangezien hij degene is die hartverwarmende en onverwachte dingen laat zien op het veld. Zijn absentie is dan ook een groot gemis voor Brazilië. Dat geldt ook voor Thiago Silva, die niet alleen als een energieke stofzuiger functioneert in de achterhoede van de Brazilianen, maar ook de leider is en de lijnen uitzet bij de ploeg van Scolari.

Op weg naar de halve finales wist Brazilië bij vlagen te imponeren. Toch kon het haar status als grote favoriet van de eindzege niet helemaal waarmaken. Tegen Kroatië (3-1) werd het gastland in het zadel geholpen door het discutabele optreden van de Japanse scheidsrechter van dienst, terwijl het niet eens mocht klagen met een doelpuntloze remise tegen Mexico (0-0). Na een eenvoudige klus tegen Kameroen (4-1), hadden de Brazilianen een strafschoppenserie nodig tegen Chili (1-1) en wonnen ze met een minimale marge van Colombia (2-1). De interessante clash met Duitsland is de ultieme test: staat er een andere Braziliaan op bij de afwezigheid van Neymar of zijn de soevereine Duitsers te sterk?

Duitsland groeit met solide organisatie in het toernooi

In tegenstelling tot Brazilië beschikt Duitsland over een volledig fitte selectie. De Duitsers zijn bezig aan een prima WK, maar kunnen weinig moed putten uit de statistieken. Brazilië verloor voor eigen publiek nog nooit van Die Mannschaft. Zodoende zullen bondscoach Joachim Löw en de zijnen erop gebrand zijn om voor een primeur te zorgen. Dan kan er tevens revanche genomen worden voor de verloren finale in 2002. Destijds gingen de Duitsers met 2-0 ten onder tegen Brazilië, door twee doelpunten van Ronaldo. Slaagt de Duitse spits Miroslav Klose er vanavond overigens in om te scoren in de halve finale, dan hoeft hij de status als WK-topscorer aller tijden niet meer te delen met, jawel, Ronaldo.

De Duitsers maakten vooral indruk in hun eerste groepsduel, waarin Portugal met klinkende cijfers (4-0) kopje onder werd gedrukt. Hoewel onze oosterburen zich in de wedstrijden tegen Ghana (2-2), de Verenigde Staten (1-0), Algerije (2-1 na verlenging) en Frankrijk (1-0) niet zo productief meer waren, oogden ze wel steady. De equipe van trainer Löw hoefde in haar vijf duels slechts drie doelpunten te incasseren. De organisatie staat met de wedstrijd beter, beseft ook de bondscoach: "We hebben veel zelfvertrouwen en zijn gegroeid in het toernooi."

Löw denkt dat de ploegen niet veel voor elkaar onder doen: "De kansen zijn gelijk, de wedstrijd zal beslist worden door details." De details zullen uitmaken of er wederom een groot feest losbarst in Brazilië, of dat de hele voetbalnatie in rouw gedompeld wordt. Wát een revanche voor de verloren finale in 2002 zou het zijn voor Duitsland, om Brazilië in haar eigen land te elimineren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen