Van Gaal sluit 'wonder' De Jong niet uit

8 juli 2014, 19:30

De kans is aanwezig dat Nigel de Jong woensdag aan de aftrap verschijnt tegen Argentinië. De middenvelder is wonderbaarlijk snel hersteld van een liesblessure en trainde een dag voor de wedstrijd voluit mee bij Oranje. "Hij is getest, we moeten nu afwachten of hij een reactie voelt", aldus coach Louis van Gaal.

De Jong verscheen, net zoals de 22 andere spelers in de WK-selectie van Oranje, dinsdag op het veld van het Estádio Paulo Machado de Carvalho voor een laatste training voor de wedstrijd tegen Argentinië. De lies van de middenvelder hield het goed, maar pas op de dag van de wedstrijd zal blijken of hij fit genoeg is om te starten in de halve finale van het wereldkampioenschap. "Hij is getest, dan volgt een dag later altijd een reactie. Die moeten we afwachten. Als de reactie goed genoeg is, zou zijn wonder volbracht kunnen worden."

Anderhalve week geleden, tegen Mexico, viel De Jong uit met een scheurtje in zijn lies. De KNVB meldde daarna dat de ervaren middenvelder van AC Milan vermoedelijk twee tot vier weken uit de roulatie zou zijn.

Naast De Jong kampten ook Ron Vlaar en Robin van de Persie de afgelopen dagen met pijntjes en fysieke ongemakken. Vlaar had last van zijn knie, maar ook hij kon dinsdag trainen. Aanvoerder Van Persie trainde niet, de aanvaller kampt met maag- en darmklachten. "En dan kan je beter niet trainen. Of hij morgen honderd procent fit kan zijn? Dat weet ik niet. Hij is een heel belangrijke speler voor ons, in principe speelt hij altijd."

Over de inzetbaarheid van De Jong, Vlaar en Van Persie neemt de succesvolle coach pas op de dag van de wedstrijd een beslissing. "Dat kan ik nu nog niet. Ik heb nog meer dan een complete dag de tijd", weet hij.

De wedstrijd tegen Costa Rica, die na strafschoppen beslist werd, is pas drie dagen geleden. Bang dat zijn spelers dat duel nog in de benen voelen als de strijd tegen Argentinië begint, is Van Gaal niet. "Topspelers die fit zijn, kunnen op dag drie of vier na een wedstrijd weer fris en fruitig zijn. Dat zullen mijn spelers dus zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen