Blog vanuit Brazilië: lies van Nigel, doe het voor Oranje

8 juli 2014, 22:20   Bijgewerkt: 9 juli 2014, 04:16

Om het zeker te weten, heb ik het persbericht van de KNVB er bijgezocht. Op 1 juli, 17.41 uur, mailde de bond deze tekst: "MRI-onderzoek in het ziekenhuis heeft zojuist bevestigd dat Nigel de Jong kampt met een scheurtje in zijn liesspier. De 75-voudig international is hierdoor vermoedelijk twee tot vier weken uitgeschakeld."

Het woordje 'vermoedelijk' is het meest interessante, en meest vergeten, deel van dit bericht. Er staat niet 'minimaal', maar 'vermoedelijk'. Toch werd na 1 juli gesteld dat het toernooi van De Jong erop zat. Niet door de KNVB, maar door de ontvangers van het persbericht. De bond zelf stelde nooit dat de middenvelder naar huis kon. Sterker nog, in hetzelfde bericht stond dat De Jong bij de ploeg bleef om aan zijn herstel te werken.

Toch werd niet meer gerekend op De Jong dit wereldkampioenschap. Gedacht werd dat 'we' het toernooi moesten afmaken met Daley Blind, Jordy Clasie of zelfs Dirk Kuyt als stofzuiger op het middenveld. En hoe knap Blind en Kuyt zich ook staande houden dit WK, dat is toch even wat anders dan De Jong.

Een dag voor de halve finale tegen Argentinië blijkt de leeuw van Oranje, die geveld leek, weer springlevend. Hij trainde voluit mee en Van Gaal sluit niet uit dat de middenvelder mee kan spelen tegen de Argentijnen, zo liet hij later op zijn persconferentie weten. Het is afwachten hoe de lies van De Jong reageert op de inspanning van de oefensessie, zo liet hij weten, maar als dat meevalt is de routinier inzetbaar.

De Jong er weer bij, het zou voor Oranje precies de boost kunnen zijn die de ploeg nodig heeft om de slopers uit Argentinië te verslaan. Alsjeblieft, lieve lies van Nigel, houd je goed de komende nacht. Sputter even niet tegen, het land heeft je nodig. Woensdag nog tegen de Argentijnen, dan zondag nog één keer in de grote finale. Daarna, als de leeuw uitgebruld is en met de beker in zijn handen staat, mag je op vakantie.

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen