'Beste speler van Portugal' vervangt Di Maria tegen Oranje

9 juli 2014, 01:41

Enzo Pérez verschijnt tegen Oranje voor het eerst dit WK in de basis bij Argentinië. De middenvelder van Benfica speelt op de plek van de geblesseerde Angel di Maria, zo bevestigde bondscoach Alejandro Sabella daags voor de wedstrijd. Pérez kwam in de kwartfinale tegen België al in de ploeg toen Di Maria uitviel.

Sabella heeft veel vertrouwen in de 28-jarige Pérez, die pas negen interlands achter zijn naam heeft. "Hij is dit seizoen verkozen tot beste speler van de Portugese competitie. Hij heeft een goed jaar achter de rug, is heel dynamisch en kan goed ruimtes bespelen. Hij is het afgelopen seizoen enorm gegroeid." Toch geeft de coach ook toe dat Di Maria niet eenvoudig te vervangen is. "Ik heb altijd gezegd dat hij buitengewoon belangrijk voor ons is. We kennen zijn bijdrage, hij brengt tegenstanders uit evenwicht, zorgt voor gevaar en is goed in de combinatie met Lionel Messi. Hij heeft de Champions League gewonnen, heel Europa wil hem hebben."

Hoewel Sabella zijn opstelling niet wilde verklappen, gaf hij aan dat hij weinig wijzigingen door zal voeren in zijn ploeg ten opzichte van de wedstrijd tegen België (1-0). Naast Pérez is alleen Marcos Rojo nieuw in de ploeg ten opzichte van de kwartfinale, hij ontbrak tegen de Belgen wegens een schorsing. Sergio Agüero is na een blessureperiode weer inzetbaar, maar begint op de bank. "Het gaat beter met hem, hij heeft de afgelopen dagen kunnen trainen. We moeten kijken hoe de omstandigheden zijn, maar hij is er klaar voor om te spelen."

Vermoedelijke opstelling Argentinië tegen Nederland: Romero; Basanta, Garay, Rojo, Zabaleta; Demichelis, Mascherano, Pérez, Lavezzi; Messi, Higuaín

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen