Sabella denkt niet aan wraak op Oranje: "Wil gewoon winnen"

9 juli 2014, 01:56

Voor Argentinië kan het WK 2014 niet meer stuk. Dat liet Alejandro Sabella, de bondscoach van de Argentijnen, in aanloop naar de halve finale tegen Nederland weten. Zijn land heeft zich voor het eerst sinds 1990 geschaard onder de laatste vier op een wereldkampioenschap en dat is iets om trots op te zijn, vindt hij.

"Na 24 jaar zitten we weer bij de laatste vier", benadrukte hij in São Paulo. "Natuurlijk nemen we hier nu geen genoegen mee en willen we meer, we zullen gefrustreerd zijn als dat niet lukt. Maar deze spelersgroep heeft eigenlijk al gewonnen. We zijn al over de streep en kunnen trots zijn op deze selectie. Nu gaan we hen zo goed moeten begeleiden om nog verder te komen. Na de wedstrijd tegen België was er blijdschap en optimisme, maar we hebben er ook aan gedacht om het feestvieren te matigen. We moesten denken aan het herstel."

Overigens was Sabella er ook bij toen Argentinië in 1998 tegen Nederland speelde op het WK. Als assistent van bondscoach Daniel Passarella zag hij hoe zijn land in de kwartfinale met 2-1 verloor. "Of die nederlaag voor extra motivatie zorgt? Ik denk niet aan wraak, dat woord staat niet in mijn woordenboek. Ik wil gewoon winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen