Löw: "Zij verward en geschokt, wij extreem koelbloedig"

9 juli 2014, 08:13

Dinsdagavond was een bijzondere avond. Brazilië, in aanloop naar het WK dé favoriet voor de titel, stapte in eigen land met en onvoorstelbare 1-7 nederlaag van het veld tegen een ontketend Duitsland. Joachim Löw, de bondscoach van de Duitsers, stelt dat hij weet hoe het voelt en heeft te doen met de Brazilianen.

In 2006 ging Die Mannschaft in de halve finales ten onder tegen Italië. Löw moest aan dit duel denken, na de eclatante zege op Brazilië. "We schrokken er ook van, we ervoeren hetzelfde in 2006. Wij hadden toen ook veel hoop, maar de druk van het thuisspelende land is dan immens. Zij waren ook in shock, dit hadden we niet verwacht. Het was een zeer eenvoudige wedstrijd voor ons."

Löw zag wat het bizarre wedstrijdverloop teweeg bracht bij de Brazilianen op de tribune. De tranen vloeiden rijkelijk bij de fans. "Alle 200 miljoen mensen wilden naar de finale. Ik vind het vervelend voor Scolari (bondscoach Brazilië, red.). Vijf doelpunten in achttien minuten, ze wisten gewoon niet wat ze moesten doen. Ze konden niet met de druk omgaan, waren verward en stonden nooit meer in hun organisatie. Wij waren extreem koelbloedig en wisten te profiteren."

De historische overwinning op Brazilië staat, maar Löw benadrukt dat het niets hoeft te zeggen over de finale. "We moeten met beide benen op de grond blijven staan en dit niet overschatten. We moeten tot en met zondag geconcentreerd blijven. Ik maak me daar geen zorgen over", aldus de Duitse bondscoach, die geen voorkeur heeft voor de tegenstander in de eindstrijd. Vanavond (22.00 uur Nederlandse tijd) maken Nederland en Argentinië uit wie de opponent van de Duitsers zal worden in het Maracaña-stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen