Argentijnen niet gediend van aanstelling Turkse arbiter

9 juli 2014, 08:56

Vanavond (woensdag) staat de confrontatie tussen Nederland en Argentinië op het menu, met als inzet een plaats in de finale van het WK. De 37-jarige Cüneyt Çakir heeft de opdracht gekregen om het duel in goede banen te leiden. De Argentijnen zijn allesbehalve gediend van de aanstelling van de Turkse arbiter, meldt De Telegraaf.

Çakir zou er volgens de Zuid-Amerikanen nogal nauwe banden met Nederland op nahouden, waardoor dienst aanstelling afgekeurd wordt door Argentinië. Ten grondslag aan de twijfels ligt het feit dat de Turkse scheidsrechter op initiatief van zijn Nederlandse coach Jaap Uilenberg een invitatie kreeg voor een trainingskamp in Belek, begin mei van dit jaar. De Nederlandse arbiter Björn Kuipers was daar ook present.

De Turkse leidsman werd in zijn weg naar de scheidsrechterstop begeleid door voormalig UEFA-scheidsrechterscommissielid Uilenberg. Çakir floot in het verleden onder meer vijf maal de beladen derby tussen Fenerbahçe en Galatasaray, diverse topwedstrijden in de Champions League en de halve finale van het EK 2012 tussen Portugal en Spanje. In februari 2013 hanteerde hij de fluit tijdens het oefenduel tussen Nederland en Italië in de Amsterdam ArenA (1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen