Vernedering Brazilië zorgt voor bijzonder Twitter-record

9 juli 2014, 09:25

De wijze waarop Duitsland dinsdagavond de vloer aanveegde met Brazilië heeft veel reacties teweeg gebracht op de sociale media. De historische 1-7 nederlaag heeft voor een dik record gezorgd op Twitter. De wedstrijd tussen Brazilië en Duitsland is het meest besproken sportevenement ooit op het sociale medium, en niet zo'n beetje ook.

Er is maar liefst 35,6 miljoen keer getweet over het gedenkwaardige WK-duel. Dergelijke cijfers hebben nooit eerder plaatsgevonden. Het vorige record dateert van twee weken geleden, toen Brazilië na strafschoppen van Chili won. Destijds werden er 16,4 miljoen tweets geplaatst.

Het doelpunt van Sami Khedira was het meest populair. Er werd maar liefst 580.166 keer getweet over de 0-5 van de Duitse middenvelder. De doelpunten van Toni Kroos, de 0-4 (508.601 keer) en de 0-3 (497.425 keer), completeren de top drie van meest besproken momenten. Aan Duitse zijde werden Miroslav Klose, Toni Kroos en Thomas Müller het meest genoemd, terwijl de Brazilianen Julió César, Oscar en Fred ook veelvuldig onderwerp van tweets waren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen