Schweinsteiger hoopt op 'vrienden' van Oranje in finale

9 juli 2014, 10:01

Bastian Schweinsteiger wist dinsdagavond met zijn Duitse ploeggenoten een enorme klap uit te delen aan Brazilië. De gastheer van het WK werd in de halve finale van het WK volledig knock-out geslagen door Duitsland: 1-7. De middenvelder treft Nederland of Argentinië in de eindstrijd en hoopt op Oranje.

"Het zijn twee zeer sterke ploegen, maar ik heb een paar goede vrienden bij de Nederlandse ploeg: Arjen Robben en Louis van Gaal", sprak Schweinsteiger na afloop van het memorabele duel met Brazilië voor de microfoon van de NOS. De geroutineerde middenvelder is in Beieren al vijf seizoenen ploeggenoot van Robben en werd van juli 2009 tot april 2011 gecoacht door Van Gaal. "Louis van Gaal is een grote coach. Een echte persoonlijkheid. Toen hij Bayern München coachte hadden we veel plezier met hem en veel succes", stelt Schweini.

De Duits international is onder de indruk van Robben. "Ik vind hem een van de beste spelers van de wereld. Zijn linkervoet is magistraal", aldus een complimenteuze Schweinsteiger. "Hij is net zo snel als ik ... Nee, grapje natuurlijk!", lacht de ervaren kracht van Duitsland. Of het een voordeel is dat de Duitsers Robben goed kennen, weet hij niet: "Wij kennen hem, maar hij kent ons ook goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen