Messi: "Argentinië ook zonder mij een geweldig team"

9 juli 2014, 10:43

Veel mensen zijn van mening dat de nationale ploeg van Argentinië volledig afhankelijk is van de prestaties van Lionel Messi. De aanvoerder en sterspeler van de Argentijnen benadrukt, in aanloop naar de halve finale van het WK tegen het Nederlands elftal, dat de Zuid-Amerikanen ook zonder zijn aanwezigheid een geweldig team zouden hebben.

Messi was tot dusver verantwoordelijk voor de helft (vier van de acht) van de Argentijnse WK-doelpunten, maar denkt dat de nationale ploeg ook zonder hem kan imponeren. "Ik ben het er absoluut niet mee eens dat Argentinië niets voorstelt zonder mij", zegt de snelle dribbelaar tegen The Times of India. "Voetbal is een teamsport. Ja, ik heb een paar belangrijke doelpunten gemaakt, maar er zijn tien anderen die ook hebben bijgedragen aan het feit dat we hier staan", beklemtoont Messi.

Gonzalo Higuaín is volgens Messi een goed voorbeeld van een andere Argentijnse speler die zeer belangrijk is. "Hij maakte de cruciale winnende treffer tegen België (1-0, red.). We moesten vechten om de voorsprong te behouden en zijn blij dat het gelukt is", zegt Messi over de kwartfinale tegen de Belgen. In deze wedstrijd viel Angel Di Maria uit met een hamstringblessure. Hij is niet inzetbaar tegen Oranje. "Angel is een belangrijke schakel, hij speelde heel goed. Het is een schok dat hij niet speelt, we zullen hem missen."

Het duel tussen Nederland en Argentinië wordt vanavond om 22.00 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt in de Arena Corinthians in São Paulo.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen